sunnuntai 17. kesäkuuta 2012

Haluaisitko olla kollegani?




Unelmien työympäristö?

Sunnuntaiflowssa huomasin ajattelevani unelmatyöympäristöä, jollaisen aion taikoa tulevaan firmaani. Miksipä en listaisi niitä ylös nyt heti! Tässäpä ne manifestoituvat pikkuhiljaa <3

Fyysiset tilat

Kannatan 4 tunnin työviikkoa ja sitä, että työt tulee tehtyä paikasta ja ajasta riippumatta. Todennäköisesti firman palvelut ovat kuitenkin sellaisia, että toimistokin tarvitaan. Jokatapauksessa, tässä unelmaympäristöä.
  • Tilat ovat kodikkaat ja valoisat. Firma tulee olemaan pieni (ja tietysti se saattaa laajeta räjähtäen, joten silloin tehdään homma vain isommalla mittakaavalla), joten tiloiksi riittää avokonttori. Tylsän harmaita sermejä ei ole, vaan tiloja voidaan jakaa kauniilla itsetehdyillä sermeillä tai verhoilla. Jos on tarvetta. Jos kuitenkin haluamme heittää ns. läppää vapaasti, nuo em. ovat tarpeettomia. Silloin kauniit verhot ripustetaan muuten vain tunnelmaa tuomaan.
  • Seinillä on kauniita kuvia ja feng shuin mukaisia luontotauluja. Tiloissa on keskeisellä paikalla vesilähde, jossa on kauniita luonnonkiviä. Kristalleja ja puolijalokivikiviä on luonnollisesti puhdistamassa, tasapainottamassa ja energisoimassa tilaa. Toki koko tila on sisustettu feng shuin mukaisesti.
  • Toimistolla on aina tuoreita kukkia ja huonekasveja. Kukat saa käydä poimimassa luonnosta, työajalla luonnollisesti. Se on mieluummin sääntö kuin poikkeus.
  • Tarjolla on aina raikkaita luomuhedelmiä. Mahdollisuuksien mukaan haetaan myös luonnonlähteestä vettä. Smoothievälineet kuuluvat luonnollisesti myös toimiston vakiokalusteisiin.
  • Kalusteet ovat kierrätettyjä ja tarpeenmukaan kunnostettuja. Maalataan ja tuunataan kimpassa. Työajalla tottakai!
  • Tiloissa on meditointi- ja rauhoittumishuone. Huone on pelkistetty ja siellä on kynttilöitä sekä suitsukkeita. Kodinomaisuutta tuovat isot tyynyt, joilla voi makoilla ja meditoida. Äänentoistolaitteet löytyvät rentoutusmusiikkia varten. Fiiliksen mukaan voidaan tehdä myös kimppameditaatioita. Varsinkin projektien kanssa, joissa luovuutta tarvitaan.
  • Viikkosiivous tehdään kimpassa ja aktiivisesti päivittäin. Kierrätys on luonnollisesti osa arkea, joten kaikkea tarpeellista voidaan ostaa käytettynä ja otetaan lahjoituksina. Kaikesta saa kaunista, kun sitä vaikka vähän tuunaa.
  • Meditaatiohuoneessa on myös hoitopöytä. Tai jos ja kun joku meistä tekee, ellei kaikki, energiahoitoja myös ”työkseen”, paikalla on hoitopöytä ja tarvittavat tarvikkeet. On täysin sallittua tehdä vaikkapa reikihoitoja toisillemme myös ns. työajalla


Henkinen hyvinvointi

Sanomattakin on selvää, että henkinen hyvinvointi ja läsnäolo sanan varsinaisessa merkityksessä on meille itsestäänselvää. Sen ylläpitämiseksi ja edistämiseksi nähdään eniten vaivaa. Ja se on hauskaa.

  • Työaikoja ei ole. Toimistollaolopakkoa ei ole. Firmassa työskentelevät ovat sisäistäneet omaehtoisen aktiivisuuden. Työt tulevat tehtyä ajasta ja paikasta riippumatta. Kun pakkoa mihinkään ei ole, työt valmistuvat jopa nopeammin ja tehokkaammin. Luovuus on arvomme.
  • Koska tulla ja mennä voi miten huvittaa, kannustamme myös päivittäisiin kävelylenkkeihin luonnossa/meren äärellä ns. työajalla, työpäivän kuluessa, jos toimistolla haluaa tehdä töitä. Yhteistyökumppanit ja asiakkaat tietävät, että meillä ei tarvitse vastata heti puhelimeen. Mikään asia ei ole niin kiireinen. Otamme yhteyttä kyllä. Ja koska energia toimistolla ja koko firmassa on niin positiivinen ja loistava, olemme hyvin suosittuja ja voimme tehdä asiat omien arvojemme mukaisesti. Tarvitsematta taipua yhteiskunnassa vallitseviin kirjoittamattomiin sääntöihin.
  • ”Työviikko” on periaatteessa neljäpäiväinen. Sinänsä firman jäsenet toteuttavat jokainen unelmaansa jollain tavalla, joten olemme aina ”töissä” tai emme ole koskaan töissä. Niin ja toisaalta tarvitaanko tätä ohjetta, kun työssäolopakkoa ei ole :D No mutta se kuulostaa kivalta jokatapauksessa ;)
  • Muistutamme toisiamme läsnäolosta. Aidosta läsnäolosta hetkessä. Jos joku meinaa jäädä liikaa flowhun eikä muista rentoutua, muistutamme meditointihetken tärkeydestä. Flow on loistava juttu. Joskus kuitenkin, kun toteuttaa unelmaansa niin suurella intensiteetillä, mitä meidän porukassa tehdään, niin se saattaa viedä mukanaan ja viedä voimia. Meillä kuitenkin ”työnteon” on suotavaa tuoda energiaa, ei viedä sitä.
  • Meillä nauretaan paljon. Huumorinkukka kukkii niin paljon kuin haluamme sitä jakaa. Hauskat vitsit, kiertomeilit, naurujooga ja kimpassa nauramiset voivat hyvinkin viedä suurimman osan ”työpäivää”. Saattaa hyvinkin käydä niin, että varsinainen työ tehdään läppärillä jossain muualla ja toimistolle tullaan vain nauramaan. Täysin sallittua!
  • Meillä voi kertoa suoraan, kun energia on vähissä tai elämässä on jotain haasteita. Tuemme toisiamme aidosti ja sen sijaan, että vaatisimme lääkärintodistuksen, työhyvinvointipalveluihin kuuluu tuttuja energiahoitajia, luontaisterapeutteja ja muita pehmeiden hoitometodien toimijoita. Varsinaisesti kipeinä taidamme olla kuitenkin melko harvoin, sillä elämäntapamme ovat jo muovautuneet terveyttä edistäviksi ja positiivinen olotila on niin voimakas, että flunssatkaan eivät meinaa tarttua. Mutta jos ei tänään nyt jaksa, niin voi viettää kotona pyjamapäivän keräten voimia. Tällöin on tärkeää, että toimistolla olevat kokoontuvat lähettämään yhdessä energiaa.

Virkistyshommelit ja hauskanpito

  • Kaikki mikä on hauskuutta edistävää ja luo naurua, on sallittua ja tervetullutta. Ideat lentävät vapaasti, mitä haluamme tehdä.
  • Virallisesti meilläkin on kerran tai pari vuodessa, tai oikeastaan kun haluamme, isompi virkistysreissu. Viinanhuuruisen känniääliöristeilyn sijaan lähdemme kuitenkin todennäköisemmin retriittiin luonnonhelmaan. Meditointia, joogaa ja puhdasta ravintoa. Ihan vaikka ulkomaille asti.Stand-up komiikkareissuja, konsertteja, work-shoppeja. You name it, we do it.
  • Järjestämme toimistolle myös asiantuntijoita ravinnosta, hoidoista jne. Kaikki mikä edistää sitä hyvää oloa, on edelleen tervetullutta. Tuote-esittelyitä jne.
  • Henkisen puolen kurssit voidaan järjestää toimistolla. Aarrekarttaa, sielunkumppania jne. Mitä tulee mieleen, mitä on tarjolla ja mitä halutaan.
  • Jos palavereita pidetään, ne ovat puhtaasti hauskanpitoa varten. Ideat sinkoilevat ja luovuus kukkii.

Arvot

  • Jaamme luonnostaan samanlaiset elämänarvot, jotka ohjaavat kaikkea toimintaamme yksilöinä ja kollektiivisesti. Jos nyt kuitenkin listaamme asioita, jotka ovat tärkeitä, alla ainoat tärkeät.
    • Vapaus
    • Rakkaus ja välittäminen
    • Ilo
    • Luottamus
    • Luovuus


Ja mikä tärkeintä, meillä on ehdottomasti myös toimistokissa tai –koira, tai monia. Myös pupu/marsu/hamsteri tai jokin muu hellittävä otus on tuomassa vapaata rakkaudenvirtaa.

Meille ovat tervetulleita työntekijöiden lapset ja vaikkapa asiakkaiden lapset. Heitä varten on vähintäänkin leikkinurkka. Työntekijöille on enemmän kuin sallittua maalata ja rakentaa legolinnoja näiden lasten kanssa.

Jos mieltäsi askarruttaa, kuka tekee ne oikeat työt, miten asiat tulevat tehtyä ja mistä rahat kaikkeen tähän hauskaan, et taida vielä olla valmis jakamaan kanssamme tätä ihanuutta.

Jos sydämesi hypähti riemusta ja aloit mielessäsi sisustamaan ”työpistettäsi”, tunsit raikkaan tuulahduksen energisoivaa fiilistä ja tiedät, että tässä on tulevaisuuden työnteon muoto, etkä edes mieti mistä asiakkaat (niitä tulee ovista ja melkein ikkunoista), taidat hyvinkin olla tuleva kollegamme ;)

Normityöyhteisöissä rakastetaan puhua kehittymisestä. Miten haluat kehittyä työssäsi. Se on yleensä synonyymi työvuoren kasautumiselle. Opettele siitä! Sitä ennen saatat käydä tylsässä koulutuksessa, jossa piirtelet kukkaisia vihkoon, tai surffaat netissä. Juttelet kaverien kanssa Facebookissa.  Meillä kehitytään ennenkaikkea ihmisinä. Se riittäköön :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti