torstai 6. syyskuuta 2012

Elämäni ovet



Olen kulkenut pitkän käytävän läpi, usean oven lävitse. Osa ovista on avautunut helposti. Toiset puolestaan olen joutunut moukaroimaan auki. Menettäen voimani. Nyt olen tullut suureen eteishalliin. Valkoiseen, hohtavaan tilaan, jossa minulle näytetään kolme ovea. ”Minkä oven sinä haluat avata?” Kuulen äänen vieressäni kysyvän. ”Sinä voit avata minkä tahansa oven, mutta valitse viisaasti. Oletko kärsimätön?”

Ensimmäinen ovi on edessäni suurena. Se avautuisi helposti. Myöskin vain kahvaa kääntämällä. Sen kuin ottaisin askeleet eteenpäin ja painaisin kahvasta. Tuon oven takana aukeaisi ihan tavallinen maisema. Ehkä jopa ovi menneisyyteen. Sen olen jo kokenut, vaikka siinä suljetun oven takana en tiedäkään, mitä ovi takaanaan pitää. Vai avaisinko toisen oven. Se on lukossa, mutta avain näyttää riippuvan vieressä. Oven avaaminen vaatii siis hieman työtä. Mutta vain vähän. Tuon oven takana minua odottaisi puoleksi uneksittu elämä. Vielä jonkinverran vanhoja kuivuneita pensaita, joita täytyisi raivata tieltään. Niiden takana voisi olla uusi upeampi puutarha. En vain tiedä sitä vielä tässä vaiheessa. Kolmas ovi on pienempi, kuin kaksi edellistä. Ovi on juuttunut kiinni. Siinä on kolme lukkoa, joihin ei näy avaimia missään. Jälleen ääni kuiskaa vieressäni. ”Miten kärsimätön sinä olet?”

Kahden ensimmäisen oven takana sinua odottaa mukava elämä. Saat ne helposti. Sen kuin käännät kahvasta. Mutta mitä jos tietäisit, että kolmannen oven takana sinua odottaa kaikki se, mistä olet haaveillut. Mitä olet universumilta toivonut? Tiedät senkin, että ihmeitä tapahtuu. Ovia avautuu itsestään. Voit odottaa, että ilman kosteus pienenee, jolloin puu kutistuu. Ovi ei olisi enää jumissa. Sinun ei tarvitse edes tehdä töitä oven avaamiseksi. Riittää, kun teet odotusajasta nautittavan. Ole oma itsesi. Tee niitä asioita, mistä sinulle tulee hyvä olo ja jaa sitä muillekin. Odotellessasi voit valmistautua elämään oven takana. Keskustele ihmisten kanssa, jotka menevät ohi. Tanssi, laula, naura. Kun ovi viimein on valmis avautumaan, sinun tarvitsee vain kääntää kahvasta ja pääset unelmiesi elämään astuen vain kynnyksen yli. Syreenien tuoksuun, aurinkon säteiden hyväilyyn, ihanaan elämään. Se on juuri niin helppoa. Olet jo niin lähellä.

Kysymys kuuluu ainoastaan, kuinka kärsivällinen olet? Jos avaat ensimmäisen oven, joka aukeaa helposti, sinulta jää kokematta viimeisen oven takaa avautuva unelmien elämä. Voit päästä tuolle viimeiselle ovelle myös ensimmäisen oven kautta. Mutta matka on pidempi. Joudut availemaan muita ovia matkalla, jotka eivät avaudukaan helposti. Joudut käyttämään voimaa ja taas kuihdut. Tässä vaiheessa sinulla on mahdollisuus. Odota. Nauti elämästä ja viimeinen ovi avautuu. Se riittää. Sinä tiedät jo, että ihmeitä tapahtuu. Älä hätäile, anna ihmeiden saada sinut kiinni.

1 kommentti: